Magnetkameraundersökning

I december gjorde jag en magnetkameraundersökning. Detta efter månader av problem med ena ögat. Sedan sent på sommaren hade jag tittat ut och in på ögonkliniken och akuten med mina besvär. Jag hade domningar i ena sidan av ansiktet och ögonlocket på höger sida hängde. Jag upplevde synpåverkan. Men bara på ena sidan. Genast blev jag om och om igen undersökt för hjärnblödning.

På akuten, dit jag sökte mig efter huvudvärk och yrsel, tog de prover av ryggmärgsvätskan. Det var det värsta jag varit med om. Aldrig igen. Hur som helst så fann man inget fel. Någonstans. Trots att jag inte är världens fitnessfreak så har jag väldigt bra värden.

Kort därefter gick jag på datortomografi. Det var lite otäckt med kontrastvätskan men annars gick det undan.

Jag besökte neuromottagningen i oktober. Resultatet av datortomografin var blankt. Jag var så frisk så. Neurologen gjorde en genomgående hjärnblödningsundersökning. Inget hittades. Jag fick dock en tid till magnetkameraundersökning. Ännu en metod att se in i kroppen. Eftersom datortomografin endast röntgat ögonhålan ville de att magnetkameran skulle fota hela hjärnan.

Idag var jag tillbaka på neuromottagningen för att få en uppföljning. Det visade sig att hon, läkaren, skickat provsvaren redan 27e december till mig men jag har inte fått dem. Underligt. Hur som helst så var allt väl. Min hjärna är fullt frisk. Rent fysiskt 😛

Jag har inte haft så mycket besvär heller av mitt öga. Det känns underligt någon gång i veckan, mer än så är det inte. Läkaren gissade på en inflammation nånstans då hon på en av mina sänkor sett att värdena varit… lite sämre än vanligt.

Så nu är jag frisk. Hoppas jag. Klarar mig definitivt utan problem med ögonen.
Ska bli skönt att lägga all sjukhustid bakom mig och leva istället.

På tisdag börjar min Undersköterskeutbildning. Det ska bli intressant och spännande. Jag läser förvisso på distans, men ändå. Då kanske jag kan jobba året runt istället för bara på sommaren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s