Hundar, ungar o hembränt äppelvin

Jag kunde faktiskt somna om imorse. Trots att jag blev väckt av katten som ville ut (inte hunden denna morgon!) vid femsnåret, så lyckades jag sedan sova till straxt efter sju. Hunden sov hela natten. Härligt.
Efter att hunden fått sin frukost och sin morgonpromenix i kylan, gick jag och lade mig igen. Hunden också. Och katten. Så vi sov till tio hela högen. Härligt!

Efter en långpromenad vid elvasnåret hanns det städas lite och därefter kom gästerna. Några kompisar kom hit och det lagades mat, gjordes kladdkaka och snackades skit. Det var väldigt mysigt och hunden blev superglad att träffa lite andra människor.

Efter det blev det Princess Bride, kultfilmen. Många fina citat går att hämta därifrån. 🙂

Så blev klockan straxt innan åtta. Dags för en lekstund och promenad med vovven. Vi gick till den inhägnade konstgräsmattan i lekparken, perfekt att släppa vår vovve i. Vi kastade boll och busade lite. Så kommer det en människa med hund förbi. Hunden är sprallig och vill så gärna gå till oss och hälsa. VI pausade lite för att hålla i Shiva så hon inte sprang ut, det är ju inte stängt helt vid målgårdarna. Under tiden hör vi hur ägaren diskuterar saken med sin hund. Hon försöker tala med den som att det vore ett barn eller ung vuxen. Hunden struntar ju fullständigt i det och vill ivrigt mot oss. Det är inte en stor hund. Jag minns inte vad rasen heter men det är en vacker liten hundras, smäcker med långt hår på öronen, mjuk fin päls. Jag står med ryggen mot men hör hur hon verkar ha svårt att få med sig hunden. Nu är jag van vid vårat 30 kilos åbäke som drar som aldrig förr, men den där kan knappast ha fått ihop någon större styrka.
Till slut är de så pass långt bort att jag kan lita på att Shiva inte övermannas av sin nyfikenhet till den andra hunden och vi fortsätter leka. Leken fortgår lite och sambon fäller en kommentar om att de, ägarinnan o hunden, inte kommit längre. Vi ser dem i ljuset från en gatlampa. Sedan undrar min sambo vad hon håller på med. Jag vänder mig om lagom för att se henne ha kastat ner hunden med våld på marken. Hon skriker, hunden tjuter. Slår hon hunden?
Sambon hojtar, jag hojtar: ”Vad i helvete håller du på med!?”
Jag kopplar vår hund och sambon rusar ifatt ägarinnan.
Av många skäl går jag inte ikapp helt, men stannar en bit ifrån.  Jag hör inte samtalet men önskar i efterhand att jag gått ikapp och pratat med henne.
Enligt sambon verkade hon vara en väldigt frustrerad kvinna. Troligtvis mycket i livet som inte funkar för henne. Varför ska hon då ha en hund? Varför en sådan hund?
Tydligen är det en valp, fyra månader gammal. Den var tydligen så lugn när den först kom till henne. Nu är den hispig och ska bara nosa överallt. Jamen!!! det är en valp!! den håller på att upptäcka världen!!
Det var bara så mycket med det som var så fel. Eftersom jag inte hörde samtalet själv vill jag inte återge det, men jag kan säga att det innehöll många ursäkter för ingenting men ingen ursäkt för att ha gjort illa hunden. Vad som verkade skumt var att hon verkade tro att hunden skulle komma förprogrammerad med bra beteende och allt. Jo hej du…
Min sambo har en väldigt bestämd och påtaglig närvaro, samt att när han blir arg blir han väldigt lugn. Tyvärr verkade inte meddelandet sjunka in hos kvinnan. Men ser vi det en gång till kommer vi polisanmäla händelsen.
Jag har också varit frustrerad många gånger på vår vovve och i början hanterade jag det helt fel, blev arg och höjde rösten, som att det skulle hjälpa.
Jag visste redan då att det var fel och jobbade på saken. Nu blir jag frustrerad men inte alls på samma nivå och jag tar definitivt inte ut det på hunden.

Jag bara hoppas att kvinnan ger tillbaka hunden till uppfödaren eller hittar den ett hem som den kan leva i, inte bli misshandlad i. Stackars vovve.

Nu ska jag titta på film på Sexan och äta popcorn. Imorgon blir det hundpromenader och träning för hela slanten. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s