Rammstein!

I torsdags var jag hos kvinnohälsan för att fixa nya p-piller. Barnmorskan, eller vad de är, var trevlig och allt sånt men hon hade lite översittarattityd. Särskilt när hon fick reda på min längd och vikt. Mitt BMI är 30. Då blev hon genast väldigt utbildande och tog upp allt som övervikt kan ge. Sjukdomar och allt sånt. Och sedan sade hon att de inte skriver ut p-piller till kvinnor med BMI över 30. Så jag hade tur helt enkelt. Jag har i stort sett vägt lika mycket hela mitt vuxna liv. Kanske pendlat med några kilo ner och tillbaka upp. Nu blev jag lite mer less….

Jag är verkligen less på att försöka gå ner i vikt och inte lyckas. Det är svårt nog att lägga om sin diet tycker jag. Särskilt när det man vill kunna äta är dyrt. vill äta mer sallad och grönsaker i allmänhet men just nu har jag mest råd med pasta, potatis och billiga saker som färdiga köttbullar, billig korv som har en köttprocent på inget o femtio… bah.. kan inte annat än känna mig rätt misslyckad.. jag menar. Jag rör på mig.. men tydligen är det fel på maten.. vilket inte är så konstigt.

Men..
Jag har haft en härlig helg!
Jag fick träffa min syster efter hur lång tid som helst! Visst talas vi vid nästan varje dag, men det var ett bra tag sedan vi sågs. Vi träffades inne i stan efter att vi liftat till Stockholm med kompisar som skulle dit av samma anledning som vi. Och den anledningen var INTE att träffa min syster.. utan att se Rammstein!!!!!!!! Hur jäkla awesome är inte det!

Att få gå på konsert igen var härligt och att få se Rammstein gjorde det hela bara bättre! Vi skulle gå in vid Entre 5 vid Globen och vi letade lite först. Sen hittade vi ensamma dörrar som det stod lappar på, Entre 5. Ingen annan stod där. Jag gick och frågade och mycket riktigt, det var där vi skulle vara. Så vi hamnade FÖRST i kön. Vi hade biljetter till parkett.

Givetvis fanns det en massa fjortisar som var något snabbare och mer desperata än vi som hamnade först utmed kravallstaketen framför scen. Men vi stod bakom dem och bidade vår tid.
Deathstars var förband och då de är bra på mp3 måste jag tyvärr säga att de inte var lika bra live. Dessutom spelade de inte någon av mina favvolåtar heller 😛

När de spelat klart fick vi vänta lite till. Vi stod som packade sillar naturligtvis och ingen frös nog. Hehe. Jag hörde hur en av Rammsteins tekniker talade med en av säkerhetsvakterna och han förklarade att den första låten skulle innehålla eld. Koolt tänkte jag. Rammstein har ju mycket pyro, det vet väl alla som gillar Rammstein.

Så blev det mörkt och alla jublade. Deras entre var härlig. En ramp hissades ner från taket och de gick på den över publiken. Sanslöst mäktigt.
Första låten var, om jag inte missminner mig,  Sonne.  Flammorna som slog upp var fruktansvärt varma. Vi hade dessutom lyckats ta oss till första raden. First row. Faan va härligt. Trångt.. men härligt!

Konserten var underbar. Helt klart bästa jag varit på, måste jag erkänna. Det var inte bara pyrot som gjorde showen härlig utan deras scennärvaro. Sångaren, Till, hade en sån underbar utstrålning av personlighet.
Nånstans mitt i konserten bytte de plats! Till ett intro av Buck Dich kröp de i koppel över rampen till mitten av arenan där det fanns en lite scen. Där spelade de Buck Dich och lite annat. Vi som stod längst fram såg inte alls. Men det gjorde inte nått för trycket på oss lättade och naturligtvis ska de som står längre bak också få lite godbitar.

Favoritnumret var dock för min del Engel. Tills vackra metallvingar som sprutade eld.
Mein Teil var väldans bra också, med stor gryta och keyboardisten i den… Mycket eld och rök. Vackert. Varmt. Väldigt varmt.
Det var också häftigt att bli nersprutad av skum från en skumkanon som Till red på. Intressant.. Och allt detta konfetti som blåstes upp när de spelade Amerika. Haha..!!!
Och hel scenen var väldigt fräckt uppbyggd med många metallstrukturer och gigantiska fläktar och hydraulisk ramp.
Kort och gott måste jag säga att det var obeskrivligt bra. Man KAN inte beskriva det.. man måste ha varit där.

När konserten var över och Rammstein tackat för sig på knagglig men förståelig svenska, fick de som stod längst fram såna här klistermärken. Haha.. !!! I did it! 😛

Efter konserten tog vi oss till hotellet och däckade. Syrran skulle åka tidigt på morgonen efter så vi gick upp och åt frukost med henne. Men sen gick vi tillbaka till rummet och passade på att duscha. Det gav kanske inte SÅ mycket då vi hade optat att INTE ta med oss något extra baggage. dvs, inga andra kläder.
Det var därför det var så skönt att komma hem och få duscha och byta om.

Idag känner jag lite stress. Har en vecka kvar tills min praktik börjar och det är så mycket jag måste hinna. Hoppas jag hinner det..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s