Praktiken slut

Så. Igår gick jag min sista dag på praktiken på Villa Ryds demensboende. Det har varit lärorika veckor. De boende har ju svåra sjukdomar och är inte alltid samma personlighet de var dagen innan. Det gör arbetet både svårt och känslomässigt påfrestande. Det är också svårt med vårdtagare som inte förstår att man försöker hjälpa dem eller inte kan kommunicera med ord med de som tar hand om dem. Jag har nog stött på det mesta som kan ske på ett vårdboende av denna typ. Mina kollegor har varit snälla och lärt mig mycket. Jag fick gå en dag med sjuksköterskan också vilket visade att alla har så mycket att göra men inte mer tid att göra det på.

Mängden pappersarbete förvånar mig. Allt ska skrivas på sjuttioelva olika ställen för att nån gång passera in i en dator. Och personalen ska ha tid till dokumentation också, men jag anser inte att den tiden alltid finns. Dessutom är de inte alltid så många personal de behöver vara. Många arbeten är saker man inte ska göra ensam och vissa saker tar längre tid än andra. Det är skrämmande samtidigt som de som jobbar gör tappra insatser på sin arbetsplats. Allt för att de boendes situation inte ska förändras utan alltid ha samma rutiner och möjligheter.

Men vad händer när det görs nedskärningar inom all vård. Jag är rädd för att bli gammal. Och jag är verkligen rädd för att få någon form av funktionshinder som gör mig beroende av andra. Den stress som ligger inom vården är ofattbar.

Med det i bakhuvet kan jag verkligen påstå att all form av räddningstjänst samt vårdyrken ska ha högre löner. De förtjänar mycket mer än säg… en kontorsråtta… Jag förstår att ansvar ingår i många andra arbeten också, men detta är folk som tar hand om OSS…
De påstår att det kommer att saknas folk inom vården i framtiden… men samtidigt skär de ner överallt och det blir timtjänster av heltidstjänster osv. Hur går det ihop? Om det ändå inte finns pengar att betala vårdbträden, undersköterskor och sjuksköterskor i framtiden, vad spelar det för roll om det finns eller inte finns folk som kan ta jobben?

 

Jag höll på med Shivas sele och hade kommit en bra bit på väg.. men i förra eller förrförra veckan gick nålen sönder. Jag hade inga fler hemma och varken tid eller ork att ta mig nånstans för att köpa nya. Så nu.. när praktiken är slut kan jag ta tag i den grejen också.
Ikväll är det tvättdags.. med täcken och mina mjukissälar kommer det bli mycket tvätt.

Gräsmattan är så smått förberedd för ny grässådd. Ska försöka införskaffa jord, sån där 5st 40liter för 99:-. Sprida ut lite på det lilla gräs som finns nu och sen så nytt gräs. Har köpt gräsfrö redan. Var nere till Tornby en sväng med cykel och handlade massor. Kompostgrindar, gräsfrö och en dra-maten. Nu är gräsmattan bortstängslad förutom en liten del vid plattorna. Den kommer bli otäck rätt fort när hunden trampar runt där men det sparar den stora mattan. Blir bra i slutänden. Köpte tåligt gräs som ska duga hoppas jag.

I USA ska de imorgon dra nått lotterigrejs.. Nån kan vinna 3,6 miljarder. Ofattbar summa. Men jag skulle inte tacka nej. Jag är inte girig, jag kan ta hälften. Hehe…
Det känns så svårt att inte ha jobb.. visst pluggar jag nu denna termin, men min akassa blir lidande, vet ju inte ens om jag får det sen… måste kolla det. Kanske kan få vårdbiträdesjobb på Villa Ryd, men bitterheten av att bli dissad från mitt förra sommarjobb gör sig fortfarande gällande. Nåja.. det var inte meningen.

Ska också ge mig i kast med mitt vrak till bil. Ska försöka byta bränslefilter på den. Se om jag kan starta den och se om den behagar att INTE stanna för mig på ett tag. Om det inte går.. då skrotar jag faanskapet.. tror jag. äsch.. vet inte.. så less.

Apropå bilar.. bensinpriset!!?? vad i hillvitte är det på väg! Kan vi stava till dyrt? Om det fortsätter kommer väl ändå klasskillnaderna öka.. bara rika har råd med bil. eller.. råd att åka med den. Och de som bor så de MÅSTE ha bil?? hur i helskotta ska de klara sig? Kan man inte gå ut o protestera. Sluta åka bil… inte åka bil och då komma sent till jobbet… eller inte ta sig till jobbet.. inte hela tiden men en gemensam dag… eller två..

nahe.. nu ska jag och sambon ut med doggen. sen en sväng ner på stan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s