långhelg

Det var en bra lördag, en bra söndag… men sen gick det utför.

Humör och allt låg i botten på måndagen.. inget gick som det skulle. Jag var trött… hunden ville inte lyda trots att jag inte gjorde något annorlunda mot annars. Och det gjorde ju inte saken lättare. en frustrerad matte kommer inte långt med en hund som inte lyssnar.

Tygbutiken jag ville gå till visade sig ha höjt priserna så jag kunde lika gärna beställt nått från nätet. Blev inte något inköp där.

Jag släpade med mig hunden hemåt. Köpte förvisso ett nytt koppel och ett nytt halsband till Shiva på vägen hem, men det hjälpte inte den där känslan i halsgropen.

Jag och hunden gick o sov när vi kom hem. Vilket inte gjorde matten gladare… Matte blir så grinig när hon sover på dagen.

Fick iaf se Game of Thrones senaste avsnitt. den slutar alltid när man blivit varm i kläderna. Bah!

Under avsnittet ringde de från ‘jobbet’. Jag tackade nej, det skulle inte gå. Men efteråt kände jag mig lite ledsen. Lite skuldkänslor för att jag inte hjälpte till. Men samtidigt hade det inte gått. Nåja..

Idag har det inte varit mycket bättre. Humöret har varit lågt.
Jag skulle rita livstycke tänkte jag men måtten jag angett gav en helt knasig uträkning och inget stämde. Linjerna blev inte bra. Är jag helt enkelt för fet för uträkningen? Antagligen.

Jag har dock beställt tyg och tyll. Förhoppningsvis blir det väl en femtiotalskjol av det hela. Men jag har ingen bra blus, så det får jag jobba på.

Hunden har inte lytt för fem öre.
Hon tyckte nog jag var rätt knäpp som ville att hon skulle sitta i en låda. Tog väl en tre fyra klick för henne att fatta galoppen.
Dock fick vi en intressant promenad nu vid 19.
Jag tog med cykeln för att pumpa däcken vid macken. En hund som inte vill gå fot och drar så fort hon kan var inte lätt att balansera med cykel. dessutom hade folk slängt kycklingvingar utmed cykel/gångväg och hon var ju inte långsam med att snappa upp ett. Jävla människor!… faan.. va bara att släppa cykelhelvetet och gräva i halsen på hunden. Ingen skada skedd. Vi kom i vilket fall fram till macken.  Där satt hon efter mycket om och men still medan jag pumpade däcken.  Sen började striden igen. Dra dra dra nej nej nej. dra nej dra nej dra nej dra men för i helvete! Ja.. ni kan ju tänka er.
Jag rullade sedan lite på cykeln, för att få henne att tänka på annat. det gick sådär. På det stora hela har vi en hund som skulle må bra av lite cykel.. men som drar alldeles för mycket och sticker ut både i vägren och in framför cykel för att våga ha med. Öva öva öva.. jag vet.

sen var vi tillbaka på dra dra dra… de som gick förbi mig eller om mig måste trott jag var nån form av hundplågare. 😦 det enda de såg var när jag stannade och halade in Shiva och sade nej åt henne. 😦 Sen fick hon ju nys på en jävla hare!… Då var det ju lönt i helvete att få kontakt. Jag tog tag i henne och då tjöt hon till för hon var så uppspelt. Det hjälpte inte heller mig eller mitt självförtroende. Jag kände blickarna från folk som kom förbi. Faan… jag ÄR inte en hundplågare… 😦 Till slut.. efter.. alltför lång tid.. kom vi hem. jag ställde cykeln på framside’balkongen’. Då såg jag en liten hund. Chihuahua eller nått.. kanske minipinscher. Vet inte. En liten stackare.. alldeles ensam. Först trodde jag den hörde till paret som just gick förbi så jag förväntade mig att den skulle ränna iväg som ett skott.. men inte. Den var kvar. Så jag sade åt shiva att sitta och stanna på den inhägnade framsideuteplatsen och det gjorde hon utan ett ljud. (Duktig vovve!!!!!!) Sen gick jag och försökte få kontakt med lillkillen. Men han var alldeles för skygg. Vågade inte komma ända fram.
Då gick jag tillbaka och skyndade mig in med Shiva. Låste dörren och gick ut igen. Jag hade ett humm om var denne lille herre kunde bo. Så jag försökte åter få kontakt. satte mig ner på trottoarkanten med ryggen åt han. Han vågade sig fram för att nosa iallafall, men inte mer. Då började jag gå hem till honom, som jag trodde iaf. Och han följde med. Till och med in i trapphuset. Och mycket riktigt. när dörren öppnades så kändes han igen och kom hem! Usch va skönt! Han hade säkert smitit ifrån trädgården. Skönt att han fick komma hem iaf.

Så.. Nu ska jag laga mat. Makaroner och korv. fantasifullt och bra. Imorgon blir tidigt iväg. Måste hem relativt tidigt också.
Kommer bli bra med bara tre dagar denna vecka… får se hur hjärnan funkar i slutet på veckan. Find a happy place, find a happy place…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s