Hösttrötthet

Höst
Nu är den nog här. Det stormade i söndags. Blåste som bara den. Särskilt natten till måndagen. Jag vet det för jag var vaken och passade upp på hunden. Måndagen kom och det var kallare. en annan ton i luften. Men när tisdagen kom så var det kallt. somliga har redan haft första frosten. Det är som en smygande död som sakta tar över allting. Kyler ner allt i sin väg och vissa saker dör och andra hamnar i dvala. Jag är definitivt tröttare på morgonarna. Det är fasligt svårt att ta sig upp ur sängen. Sen att man ibland har en 30 kg hund som ligger över benen kanske inte hjälper till. eller att en mysig sambo ligger kvar och får sova lite mer. Hösten är en tuff årstid för mig. Men kanske är jag lite bättre förberedd för denna höst än andra. Vi får se.

Hund
Shiva mår efter omständigheterna bra. Vi fick tillsagt att försöka hålla såret lite öppet de första dagarna så det skulle läka innifrån.. men försök själva hålla över och underkäke på hunden samtidigt som man ska hålla undan tungan OCH nå en bit in i bakre delen av munnen. Jo hej du… sen gör det ju ont också. inte fasen vill hon att jag ska hålla på o pilla på det där. Men det ser fint ut. Och de gånger jag lyckats föra fingret över det har jag inte känt några ojämnheter som skulle kunna vara varansamlingar eller liknande. Det är lite rött i kanterna men inte alls så fasligt. det är ju trots allt ett sår och då blir det rött. Jag ska hålla koll, även om Shiva numera biter ihop hårt när man vill att hon ska gapa. stackars vovve egentligen.
Hennes mediciner går bra att ge. I början ville hon bara spotta ut Vetrimoxinet och jag förstår henne. hade inte heller velat ta dem. De luktar till och med illa. Men nu har hon redan lärt sig att man får korv efter den så då går det bättre. Rimadylen är ju lätt för det är godissmak på den. Nom säger det bara! Behövs inga mutor där inte.

DrWho
Snart kommer nya säsongen av DrWho igång!! awesome!! tror den har premiär i england på måndag eller nått sånt.. kanske söndagen.. Som jag har längtat! Ja.. lite nördig.. men jag gillar!

Syprojekt
Syprojekten står stilla. Inspirationen finns men inte tiden. Kanske skulle det kännas bättre om jag gjorde klart något helt. Typ särken. Om den blev klar så kanske jag kunde slappna av lite. Men jag har så många projekt på gång. Huvaliga! Men… det ska nog gå. Räknar med viss fritid framöver. Skulle det inte bli så så får jag väl prioritera om.

Skola
Jag ska plugga nu. 100% distans. Det går inte. Dels hade jag helt missuppfattat mina övningar. så egentligen hade jag kunnat vara klar.. men.. det var ingen som sade att jag som distansstudent BARA skulle skicka in den och den uppgiften…. jaja.. inte lätt att åtgärda nu. Dels jobbar jag två månader till åtminstone och det går definitivt inte ihop med plugg. Jag hinner inte göra något annat. Man kommer hem, rastar hund, äter, tränar sin halvtimma, rastar hund och sen är det sovdags. Hinner knappt umgås med sambon annat än över middagen. Det är fasligt…
Så plugg ska ske på helger.. men då kanske man vill åstadkomma annat. Kanske måste jag sitta uppe om nätterna och plugga.. kanske det. 
Jag har iallafall bett min lärare att sänka min studietakt till 50% för det går inte.. Kan jag ta igen det sen.. fine.. om inte.. ok.. så blir jag väl aldrig färdig. Jag försöker iallafall.

Sökt jobb
Hittade två annonser om sammanlagt tre tjänster som passade mig som jag sökt. Det är visserligen i Gävle och i Söderhamn… men jag tänker att får jag ett sånt givande jobb som dessutom är tills vidare, så blir flytt inte en stor fråga. jag är inte längre helt emot att flytta så länge hela min lilla familj får komma med och jobbet är tillräckligt bra betalande och långvarigt.

Bil
Jag behöver en bil. Jag har inte råd med en… men behöver en bil. Det suger att vara så handikappad. Finns det ingen som har lust att dela bil med mig? Liksom.. en bilpool. Heh.. jaa.. svårt det där. Man kan känna att man har råd att köpa en bil.. men det är så mycket andra kostnader som tillkommer.. skatt och försäkring osv. bensinen/diesel ska vi inte ens prata om.. jösses….  Så.. behöver bil.. kombi.. gärna dragkrok.. men.. har inte råd. Sweet kombo.. not so much.

NaNoWriMo
Det är inte november ännu. Men snart. Och denna gång tänkte jag att jag skulle ställa upp. Har försökt räkna på det.. En novell är vad. 60 000 ord? det ska skrivas på 30 dagar. 2000 ord om dagen. Säg att en A4 rymmer 400 ord? Det blir fem sidor per dag. det är mycket!!.. men har man tiden och orken och inspirationen ska det väl inte vara så svårt! 150 sidor på 30 dagar. Spännande äventyr. Sen är frågan om man ska skriva på svenska eller engelska.

Öron
Mina öron mår bättre. ett tag var båda på gång att bli dåliga men nu har det vänt. Dock kliar det som fasen i öronen på kvällarna. Och det skvalpar lite på morgnarna när jag tagit mitt nässpray. Eftersom jag har fått resultat har jag gått ner på en spray i varje näsborre på morgonen istället för två. det finns hopp.. 😛

Nu jobb!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s