Könsroller och invandrarpolitik

Inom psykologin finns olika teorier och rättesnören.  En av teorierna är det biologiska perspektivet. Den ser på oss människor som de fysiologiska varelser vi är. Alla problem vi har stammar från hur vår kropp funkar.. eller inte funkar.
Därtill kommer då detta oförnekliga faktum att män och kvinnor är olika. Vi har olika utseende och olika fysik. Tidigare hade vi olika uppgifter i våra enkla samhällen. Och det är just här kritiken mot det biologiska perspektivet uppstår. Om vi nu är skapta att vara olika och att göra olika saker (män jagar, kvinnor tar hand om hemmet) varför har vår syn på vad som är manligt och kvinnligt yrke då förändrats.

Jag misstänker att utvecklingen av teknologi och kultur är delorsaker till detta.. Störst orsak tror jag dock är krigen. Om vi bara haft teknologi tror jag inte att förändringen skulle vara lika påtaglig. Men i krigen försvann männen plötsligt från samhällen med många yrken och vissa av dessa behövdes fortfarande. Kvinnor fick ta ansvar för mer saker som ansågs manligt och insåg att hon kunde utföra yrken som mannen haft dibbs på tidigare.  När så världsordningen återställes efter ett krig vill kvinnan fortsätta med vissa yrken. Nästa krig ger mer mersmak osv. Nu är vi i sitsen där kvinnan faktiskt KAN göra vissa saker bättre än män eller åtminstone lika bra. Men fortfarande finns yrken som kanske borde vara mansdominerande eller kvinnodominerade. Vad som är viktigt för mig är inte könet på den som utför yrket utan kompetensen och huruvida personen passar i yrket. Är det polisyrket ska man ha ett visst fys-krav t ex. Eller vad det nu är för krav och för yrke. Det kravet ska inte förändras beroende på om det är en kvinna eller en man som söker. I vissa fall tycker jag detta med inkvotering är helt sjukt fel. Och jag anser att männens rättigheter faller bort lite. Visst, kvinnan har varit nertryckt länge, mycket tack vare kristendomen, men det betyder inte att vi ska ta ut allt på männen idag. Jag är medveten om att allt detta fluktuerar hela tiden och att det är osannolikt att vi hittar den gyllene medelvägen någon gång snart, om någonsin, men det vore trevligt om folk insåg att vi faktiskt fortfarande har könsroller, även om de är lite diffusare idag. Det är rent fysiskt så att en man och en kvinna är anpassade för olika saker, annars skulle vi se likadana ut. Det finns alltid undantag som bekräftar regeln, men låt det vara så då. Varför hänga upp sig på vad som är manligt och kvinnligt. Varför inte bara stoppa bäst anpassade personen på bästa platsen istället. Vad tjafsas det om egentligen? Suck..

Så åter till den sjuka utvisningspolitiken och invandrarpolitiken generellt. De invandrare som begår brott  sedan de kommit hit ska ut. de har förbrukat sin rätt att stanna. Man undviker att fel personer kommer till Sverige och vi ställer krav på de som kommer hit och tar del av det svenska bidragssystemet. Vidare anser jag att invandrare bör vara helt svensktalande och ha bott kanske 10 år i Sverige innan de får vara med och rösta. Att ge någon rösträtt efter så kort tid och utan vidare krav känns inte rätt för mig.  Vidare anser jag att Sverige inte ska ta in fler invandrare. Det blir inte bra varken för de som redan är här eller svenskar i allmänhet. Bättre att vi tar hand om oss själva först och fixar vår egen ekonomi. Fixar integreringsproblemen för invandrare. Fixar vår egen arbetslöshet innan vi tar in mer folk som kan gå arbetslösa eller ”tar våra jobb”. Vi har problem i Sverige och jag tror inte det löser sig om vi fortsätter ta in mer folk och stoppar alla i samma områden. Inte bra för någon. Stäng gränserna. Det finns andra länder som har plats för invandring. Finland kanske?
Det kan låta hårt men varför ska vi inte ta hand om oss själva först. Det är vårt land, vår ekonomi, vårt samhälle. Det måste funka först. Innan vi kan hjälpa någon annan. Jag är absolut inte rasist, men möjligtvis lite självisk, eventuellt lite patriotisk. Jag vill att mitt land ska vara något att vara stolt över. Som det är idag känner jag att allt bara bär av utför. För att citera och göra en egen version av en meme som cirkulerar  just nu. ”Sweden…..what r u doin?….. Sweden….. Stahp!”

LCHF
Vidare till något helt annat. Jag går på LCHF igen. Inte helt stenhårt eftersom jag ibland tar lite bröd och ibland lite socker. Kanske någon morot slinker ned i maten osv.  Jag mår dock mycket bättre. Inget sötsug längre och jag är sällan hungrig. Nackdelen är väl att man måste vara fantasifull i vad man lagar för något. Just frukost har jag lite svårt med men det ska nog gå bra ändå! En annan grej är att jag inte känner att jag är hungrig. Helt plötsligt kan jag börja må illa. Det är tydligen att jag är hungrig, för när jag äter något då så  försvinner illamåendet. Ytterligare en sämre sak är att det är dyrt att gå på LCHF. Många av sakerna man vill ha är dyra och det billiga är pasta, ris och potatis. Men jag vill inte ha stärkelserik mat. jag vill definitivt inte ha mat med mycket mjöl i.

En kollega på jobbet påpekade detta med  att äta D-vitamin under vinterhalvåret? Jag vet att jag funderat över det förut men aldrig liksom gjort det. Kanske borde prova. Lär ju vara billigare än att skaffa en sollampa
Nya syprojekt har dykt upp. Jag håller på med ett reflextäcke till hunden. Jag hade ju redan vindpoplin i flourescerande färg och köpte en ruta reflexväv. Har även en gammal liten väst som jag ska sprätta bort reflexer och kardborre på och återanvända. Den nya halvvästen jag köpt får bidra med gula reflexer och ett midjeband med knäppning istället för kardborre.
Jag ska också försöka sy en mössa med öron på. Måste fippla lite med mönstret men jag ska försöka iaf. Får vi se om det blir nått av det. Har ju en miljard saker att göra egentligen.

idag är det rollspelsdags.. måste dock till affären innan och köpa fika till jobbet imorgon. Jag hinner inte baka något, har inte lust heller. Så de får hålla till godo med något köpt. Misstänker att det inte spelar så stor roll 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s