Arbetslös författarzombie

Igår arbetade jag min sista dag på Länsstyrelsen. Egentligen är jag ju anställd av Proffice men det är ju Länsstyrelsen som har varit min arbetsplats. Denna säsong har jag trivts lite extra bra. Fina människor, bra struktur på arbetet både för mig själv och från andra håll. Har även provat andra arbetsuppgifter vilket visade sig vara helt otroligt skojigt. Men… ibland måste det roliga ta slut och det gjorde det även detta år. Efter många kramar, kakor och blommor så tog jag mig hem.

Jag tog mig hem vid lunch för att förbereda mig för rollen som döing. Zombies! Kom till platsen kring halv fyra och fann flera bekanta ansikten. Några som skulle fota och andra som skulle med. Lärde mig mycket om nya material till makeup kan jag garanterat säga 🙂 Väldigt spännande.
Det läskigaste var väl alla kameror och tidningar och tvteam. Har varit i tidningen några gånger förut och … mja.. inte så glad över det. Mer om det senare.

Bästa zombien var nog personen som kom ensam till samlingen. Han var redan in character och sneddade lite halvt planlöst över gräsmattan. Som taget ur en film. Kudos till dig, vem du nu var!

Jag såg på håll att folket jag känner på Länsstyrelsen var beredda att titta när zombietåget vandrade förbi. Jag försökte vinka.. men.. vet inte om det syntes. Det var i vilket fall roligt att gå där och skrämma folk. Önskar bara att fler har skött sig bättre. Mindre skrik och mera stön och väs. Misstänker att de definitivt har en helt annorlunda bild av vad en zombie är än vad jag har.

Så det där med tidningen. Corren var där och frågade menlösa saker.. som.. namn.. och favvo zombie. I tidningen kom jag med på bild. Mitt namn var också med.. men på en annan bild. Haha.. jaa.. sedan fick de filmen fel. Nåja.. är inte så viktigt… eller.. är det det?… man undrar om de fick saker så fel i detta fall … hur står det till med annan fakta i andra reportage? Om andra saker…. om viktigare saker. Ja.. det kan man fråga sig. Att lita på media eller inte… grejen är väl att man ska ta det med en nypa salt.

Så.. författare.. Ja.. idag påbörjades NaNoWriMo, National Novel Writing Month. I år är jag med. Jag har en ganska enkel men färgglad fantasyberättelse jag vill dela med mig av. Den finns i mitt huvud och vill hemskt gärna ut. Så varför inte. Tack vare att början är så väl inpräntad i min skalle har jag skrivit mina ord för dagen. Ska planera upplägget lite mer och forma karaktärerna och deras relationer känner jag. Funderar dock på att möblera om först…. stör mig väldigt på att sitta vid ett vingligt bord och skriva.

Nåja.. det finns garanterat mycket på Att Göra listan. Måste lägga in datum nästa vecka då arbetsförnedringen ville jag skulle gå på något. Måste hålla koll på papper från Akassan .. de lär komma nästa vecka. Då ska jag fylla i allt och skicka. Borde då också koppla in scannern så jag kan få kopior åtminstone… Och skicka vidimerade kopior till Akassan..

Ja.. nu ska jag se vad som står härnäst på min lista att göra. Phew! Stressigt att vara arbetslös!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s