Drömmar

På senare tid har jag kommit ihåg fler och fler drömmar. Tidigare har jag inte minnts vad jag drömt. Men numera verkar det bli mer av sådant.
Inatt drömde jag en spektakulärt färgglad och lite mystisk dröm.
Jag och min älskling var och badade. det var en sjö som låg precis vid villan där jag växte upp i Kopparmora. Den stora gräsmattan var nu en liten del av en jättelik sjö. Där badade jag och min älskling en varm sommardag. Huset var vårat eller om vi hälsade på där. det var en lite luddig känsla.
När vi simmade omkring var det dag. Jag kände att jag blev förföljd av något i vattnet och sparkade till med benen. Jag skrämde en stor plattfisk på flykten och följde efter den ett tag.
Vi bestämde oss för att gå upp. Det var varmt i luften och vi var nakna. Vi skulle gå till våra kläder. Det som nyss varit en sjö var nu en gräsmatta igen och mitt på den fanns våra saker. Medan vi gick dit var det plötsligt natt. Det var vackert stjärnklart och inte alls kallt. Plötsligt lyste en ljusblixt upp himlen ovanför oss. Det var ett stjärnfall. Men ett stort. Så stort att ljuset efter dess inträde i atmosfären dröjde kvar. Vi såg också hur den lilla himlakroppen exploderade vid inträdet. Delades i två. magnifikt! jag minns att jag tyckte det var jättehäftigt.
Så sneglade jag lite snett bakom oss. Vi hade huset i ryggen och när jag vände lite på huvudet såg jag ett norrsken på himlen. Det var längesedan jag såg ett norrsken så jag blev fantastiskt lycklig. Jag pekade och var allmänt fascinerad. Det var älsklingen också. Det började med några turkosblå små slingringar över himlen. Sedan blev de allt gulare och orangeare. De tog över mer och mer av himlen åt det hållet. Jag tog upp min telefon för att ta ett kort på fenomenet. Då small det till. På andra sidan himlavalvet dök det upp en liten starkt lysande boll. Den växte sig större, som ett moln, pulserande gul och röd. Inte riktigt eld… mer som böljande brinnande gas. Fenomenet spred sig och bollen blev större och större. Jag fick dock inte känslan av att det kom närmre.  Jag blev orolig och vi tog våra saker och gick runt husknuten för att ta oss in i huset. POFF!
Det var dag. Plötsligt stod vi på uppfarten utmed huset, ett steg från gräsmattan, och det var dag. Båda två var lika förvånade och vi gick flera gånger fram och tillbaka över gräsmattegränsen för att se om det var någon skillnad. Men nej. Den konstiga nattliga upplevelsen var borta. Det… var en underlig dröm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s