Morgonkvisten tor 21 mars

Fortfarande kallt och snö. Jag vill verkligen ha vår men enligt prognoserna blir det inget med det innan påsk.
Mer snö ska komma. Vaaaarföööör…?!

Just nu har jag ett komplicerat förhållande till mat. Nej, jag är inte så ambitiös att jag tänker bli vegetarian eller vegan. Jag har varken kunskap eller intresse för det. Däremot har jag skapat insikt i min egen överkonsumtion. Det hela bottnar naturligvis i en önskan att gå ner i vikt istället för upp.
Jag såg över mina portionsstorlekar och kom till den hemska insikten att jag hela mitt liv alltid ätit så ofantligt mycket för mycket.
Det är inget fel att ibland äta något för att det är gott, ta en omgång till osv. Men när det är ens liv… När mätt är näst intill synonymt med ”må dåligt för att jag ätit så mycket” eller det välkända *pust* som ofta efterkommer en tugga någon stans efter hälften av maten är konsumerad.
Mätt är inte att överäta. Mätt är ”inte hungrig”. ”nöjd”.
Än så länge har jag bara sett över mina portioner i två dagar. Jämfört med 30+ år av överkonsumtion kanske det inte känns stort. Men alla stigar har en början. Kan meddela att jag äter en tredjedel av min gamla frukostportion, hälften av min gamla lunchportion och en tredjedel av min middagsportion.
Jag kan inte röra på mig mer än jag gör just nu för att vädret är otrevligt och det är halt oavsett vart man klampar. Men med denna minskning i matintag har jag på ett dygn gått ner 0,5 kg.
Hungerkänsla då? Näe… Jag är go när jag ätit och står mig fram till nästa mål mat. Två fikaraster om dagen ger ett fruktintag också.
Dock får jag lite dåligt samvete av att tänka tillbaka på allt jag stoppat i mig i onödan…..
Det kan jag inte göra ogjort, men jag kan välja hur jag gör i framtiden.

image

Nog om det och vidare till mitt förodlingsprojekt. Detta är en tomatplanta som är på gång. Kommer bli superbra. Ska bara ha plats för den innan sommarn kommit.

image

Broccolin är också på gång att klämma fram riktiga blad.
Salladen har inte kommit upp. Än. Misstänker att det är grobarheten som är dålig.

Nåja. Torsdag!!!!! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s