Beroende

Idag fick jag mig en tankekänga. En fet känga i huvudet, inte bokstavlig dock, vilket hade varit väldigt dåligt.

Jag skulle ut med hunden. Hade kommit kanske 50 meter hemifrån. DÅ insåg jag att jag inte hade med mig min telefon. En mild panik satte in medan jag sakta fortsatte gå. Skulle jag vända.. nej.. det var onödigt. Hunden behövde sin promenad och det kändes inte bra att börja om. Det var ju bara en telefon.
Nästa tanke var några meter senare. Eftersom jag inte hade telefonen med mig skulle jag inte kunna ta den vägen jag tänkt mig. Nästa tanke var, varför inte? Jo, för jag hade ju inte telefonen med. Ifall nått hände så kunde jag inte ringa någon. Men det spelade ju ingen roll vilken väg jag tog. Oavsett om det hände något kunde jag inte ringa någon. 
Äsch tänkte jag sedan. Nu går vi. Och det gjorde vi.
Det började bli mörkare och jag hade inte tagit på någon reflexväst på mig eller hund. TÄnkte kolla klockan men det kunde jag inte! För jag hade inte telefonen med mig… Haha!
Jag funderade över om det skulle bli för mörkt den sista biten som gick en bit genom skog. Jag hade ju ingen ficklampa… för jag hade inte med mig telefonen!… sheesh… 
Flera gånger funderade jag över saker jag tänkte kolla… facebook, googla ditten o datten, kolla mail… hemskt!
Och även tanken, åh nej, tänk om någon försöker få tag på mig! Men för hellskotta.

När jag var 15… och när jag var yngre än så… då fanns det ingen mobiltelefon.. ingen dator.. det var sånt som stora företag hade.. och mobilerna var snarare lätt släpbara.. 
DÅ gick jag ut i skogen varje dag.. var borta MINST en timme.. själv. Jag hade inget med mig. Ingen klocka.. ingen telefon.. ingenting… 
Så.. vad är problemet! Dels har man blivit pådyvlad en livsstil som inte alls är hållbar.. den bara stressar en. Men sedan tror jag världen blivit mycket otryggare. Mer exploaterad. 
Det var iallafall en ganska hemsk insikt.. att man styrs av sin telefon. tyvärr. Så.. tips.. lägg ner den ibland. Stäng av den. Glöm bort den. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s