Ont om tid

Fritid… skulle man ju ha mer av. Men samtidigt inte. Det är fantastiskt att ha ett jobb igen, om än så tillfälligt.

Problemet blir ju att det man vill göra inte hinns med. Jag menar som motsatsen till att det man vill göra inte kan göras för att man inte har pengarna till det.. Alltid är det något.
Det som stör mig med jobb är att man måste kämpa som ett djur 100% för att kunna leva. Kanske måste till och med båda i ett förhållande jobba 100% för att hyra och mat och andra omkostnader ska betalas. Vad finns det kvar då?
De som vill sänka arbetstiden till lägre procent förstår jag hur de tänker. Jag skulle jättegärna jobba 70 procent och därmed vara ledig mer. Men det skulle inte gå runt då. Pengarna som måste komma in kommer inte att trilla in som de ska. För man får ju mindre i lön och hyror och liknande kommer ju inte sänkas.

AAAAAaNYWAY… har inte haft tid för internet så mycket. Har inte haft tid för nått alls.. Äta sova jobba.. försöka roa hunden. Typ.
Försöker använda Susan Garretts principer om att göra allt till en lek.. men.. jobbar fortfarande på att ladda en leksak. för Shiva är inte så road av att leka med saker. Men jag känner att det vore roligare och lättare att belöna med lek än godis. Men hon svarar bra på det lilla vi tränat. Det är synd att Susan Garett tar så hutlöst med pengar för sina kurser… Eller så är det synd att jag inte har de pengarna liggande. Nåja.. tänker inte betala 2 500:- för att i ett halvår ha tillgång till allt hennes material. Hade det varit en 500:- kanske jag hade gjort det. Istället ska jag jobba lite själv på det. ItsYerChoice funkar väldigt väl. Men det är klurigt att applicera när man inte har mer än en provövning. Ska undersöka mer.
Vi har också dragit skrindan. Det fungerar bra nu. Men jag behöver ha godare godis och öva nån annanstans. för här i krokarna finns det för många katter att tävla med.

Jobbet är roligt. Jag lär mig saker varje dag. Jag går nu som de ordinarie efter en kort inskolning. I helgen var det jag och en till som var ordinarie uskor. Det var tufft men gick bra. Nu, idag, måndag, är jag ledig och ska sedan jobba tisdag till fredag.

Mina syprojekt ligger lite på hyllan. Jag har knåpat på mina pösbyxor ett par stygn här och där. Kanske hinner hela bensömmen ikväll. Marcus jobbar natt och jag ska sova tidigt.. Men lite knyppel och knåp borde jag hinna med.
Målet är ju som sagt att de ska vara klara till augusti. Så än har jag tid. 🙂

Midsommar firades i goda vänners lag. Lugnt och stilla, jag jobbade dagen efter.

Katten sitter nu och stirrar på mig med en menande blick. Hon tycker det är dags för mat. Helt fel har hon ju inte. Klockan är snart 18.00. Då får man krubb.

Till helgen är jag ledig. Då är tanken att jag ska försöka ordna det sista med lägenheten. Sätta upp den sista gardinstången, Flytta saker från klädkammaren till förrådet så att saker kan hamna på sina rätta platser. Därefter stundar en storstädning. Mindre skoj men det ska bli skönt att vara klar.

Köpte ett par nya skor idag. Har haft så ont i ena foten ett bra tag. Inflammation i muskelfästen… och i och med att jag går hela dagarna både hemma och på jobb så blir det inte bättre. Så idag köpte jag ett par skor för en tusenlapp. Det var ett bra inköp. Kände inte av foten på samma sätt när vi var ute och gick. Ska ha dem på jobbet i första hand.

Lämna en kommentar