SLO (Symmetrisk Lupoid Onychodystrofi)

Den diagnosen var inget roligt att få på sin vackraste lilla vovve. Världens snällaste hund som man gång på gång tagit till veterinären för att ta bort klor. En smärtsam process med ett smärtsamt läkningsförlopp som tar månader.

img_20151110_093703.jpgimg_20151109_183828.jpg

Men det är ändå skönt att veta vad det kanske är, även om jag har hoppats in i det sista att det inte skulle vara just det.

Jag grät lite igår när jag fick veta det. Det skär i hjärtat. Dels att hon ska vara sjuk.. men också att hon har så ont. Om jag kunde ta hennes smärta skulle jag göra det på sekunden. Och att få höra att ens hund, trots att hon vet vad som kommer hända, är snäll som få andra hundar hos veterinären. Att medan andra små rutinåtgärder orsakar panik och våldsamma rädsloreaktioner som hugg och andra försvarstekniker hos många andra patienter, så reagerar inte Shiva så. Hon är lugn, rädd, men lugn och snäll och försöker aldrig bitas. Måttar aldrig i självförsvar.
Jag påstår inte att de andra hundarna skulle vara elaka… klart de är rädda…  Men just kontrasten mellan dessa patienter och Shiva är så stor. Hon bara accepterar att de gör det.. att hon på något sätt förstår att det är till för att hjälpa henne.

img_20151203_170426.jpg

SLO är vad man tror en autoimmun sjukdom. Den gör så att kroppen försöker göra sig av med klorna. Det gör ont… blir lätt infekterat.
Nu går Shiva på kortisonbehandling. Hon får tillskott i fodret.
Det kommer ta tid innan det ger något och det är frustrerande. Tips från andra SLO-drabbade innefattar att fukt är dåligt. Så vänja hunden vid hårtorken verkar vara idé. Hon har ju redan vant sig vid ‘tratten’..

img_20151110_100849.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s