Husdjuren

Här har vi husdjuren!

Shiva

Först och störst är Shiva. Hon är en RottBox. Rottweiler Boxer all in one. Hon väger ca 30 kg och föddes i April 2010. Denna lilla sötnos kom till oss under sommaren 2010. Vi hade länge velat skaffa en hund och visste att det skulle vara en stor hund, gärna rottweiler. Vi såg oss omkring efter annonser på rottweiler valpar men just då fanns det inga i närheten. Dessutom var det lite dyrt med renrasigt. Då kom det sig att det fanns en annons i lokala tidningen på blandrasvalpar. Jag hade sett den men struntat i den då vi letade renrasigt först. En kompis påpekade om annonsen och jag tittade igen. Det var Rottweiler/Boxer valpar. En tjuvparning som givit elva levande valpar. De var så söta när vi var o tittade. Den första som hälsade oss vid grinden var en liten hona med vita hår på bogen och lite vitt på hakan. Hon hade rottweilerteckning men i en mörk brunmelerad färg som hon ärvt från sin boxer-pappa. Valparna var överallt och lilla nummer sju försvarade sambon tappert mot de andra valparna. Först försökte vi tjinga en av de rottweilerfärgade, men de var alla tagna. Det var tur, för då fick vi ”sjuan” istället. I stort sett var det hon som valde oss.

När ”sjuan” var 10 veckor kom vi och hämtade henne. Vi var förberedda på gny, gnäll och pip. Istället var hon tyst och försiktigt nyfiken. Därefter påbörjades äventyret!

Hades

Här har vi Hades. Hon är väl ca ett år äldre än Shiva och kom till oss via tåg från Göteborg. Hennes äventyr började när hennes matte inte kunde ha kvar henne eller de andra två katterna i hushållet. Vår dåvarande kisse, vår älskade tioåriga Kronos, hade sprungi bort och vi befarade att han inte skulle komma hem igen. Jag letade då efter en katt som var hundvan och påminde om Kronos. Det var en kompis som tipsade om annonsen på tre kissar som behövde hem. Vi tänkte ta den svarta hannen. Men det blev inte så. När de som skulle ha Vitan och Gulan kom för att hämta dem var Vitan försvunnen. De tog Ramses och Gulan istället. Då blev det så att vi fick den rödvita Vitan till oss efter att hon återfunnits, hungrig och smutsig.
Så hon kom till oss med tåg och sambon och en kompis hämtade henne på Resecentrum. När det gällde namnet var vi inte nöjda med ‘Vitan’. När killarna hämtade henne tittade de på hennes öronmärkning och det såg ut som det stod Hades. Det provades och hon lyssnade till det. Så hon fick heta Hades!

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s